[ad_1]
آقای محمد آسایی اردکانی در نشست خبری خود با اشاره به حضور زائران پاکستانی و افغانستانی در مرزهای ورودی شرقی کشور اظهار داشت: با همکاری وزارتخانههای بهداشت دو کشور قرنطینههایی در مرزهای این کشورها ایجاد شد و شروع به غربالگری زائران کردیم.
وی افزود: افرادی که از مرزهای پاکستان نیز وارد میشدند چه افرادی که از طریق مرز پاکستان وارد ایران میشدند که اغلب ایرانی بودند و چه افاغنه و پاکستانیها که در ایران به اماکن زیارتی رفته بودند و زیارت کرده بودند و یا از مناطق آلوده کشور بازدید داشتند هنگام خروج و یا ورود در مرزها، غربالگری شدند.
آسایی اردکانی ادامه داد: هرگونه موارد مشکوک و مثبت پس از مشاهده، قرنطینه و بستری میشدند و مواردی که علائمی از وجود ویروس کرونا نداشتند به کشور خود بازگردانده میشدند.
وی گفت: این زائران همچنین پس از ورود به کشور خودشان مجددا غربالگری میشدند و تا ۱۴ روز با توجه به دریافت مشخصات شان مانند شماره تلفن همراه و پست الکترونیک (ایمیل) وضعیت جسمی آنها مورد توجه قرار میگرفت و همکاری خوب وزارت بهداشت ایران با وزارتخانههای پاکستان و افغانستان در این زمینه داشته ایم تا مشکلی پیش نیاید.
آسایی اردکانی همچنین از همکاری دانشگاه علوم پزشکی سیستان و بلوچستان که زمینه پیگیری موارد فوق را رعایت کرده است، قدردانی کرد.
رییس کمیته مستندسازی مقابله با کرونا با اشاره به روابط بین الملل و فعالیت این بخش در وزارت بهداشت اضافه کرد: این دفتر با همکاریهای بسیار نزدیک با وزارت علوم و خارجه و سفارتخانههای خارجی مستقر در تهران با توجه به حضور اتباع خارجی در تهران و یا خود اعضای سفارتخانهها و خانواده هایشان که مقیم تهران هستند در این زمینه نیز همکاریهای لازم صورت گرفته است.
آسایی اردکانی افزود: سه جلسه با حضور سفرای کشورهای خارجی با همکاری وزارتخانههای علوم و خارجه تشکیل شد و وضعیت را برای آنها تشریح و توضیحات لازم را ارایه کردیم و برنامههایی که در جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا به سفرا وضع شده بود ارایه کردیم.
وی گفت: در این جلسات نیز بیمارستانهای مشخص شده را حتی به آنها معرفی کردیم و زمانی که اتباع خارجی درصورت هرگونه مشکل بتوانند به بیمارستانهای تایید شده مراجعه کنند.
آسایی اردکانی افزود: در این زمینه فرصت را مناسب دانستیم و در جلساتی که با سفرای خارجی مقیم تهران داشتیم، تامین و تجهیز برخی از وسایل مورد نیاز که در ایران وجود نداشت به آنها اعلام کردیم.
وی با تاکید بر اینکه از تجارب برخی کشورها بهرهمند شدیم گفت: با چین و سازمان جهانی بهداشت ارتباط خوبی برقرار کرده ایم و تحقیقاتی که برای مقابله با کرونا وجود داشت جمع آوری کرده ایم و آنها را در اختیار اعضای هیات علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دادیم.
رییس کمیته مستند سازی مقابله با کرونا افزود: با توجه به تجربهای هم که در این دو ماه در زمینه مقابله با کرونا پیدا کردیم هم اکنون حرفهای زیادی برای گفتن داریم و به صورت مقالات انگلیسی آنها را در اختیار سازمان جهانی بهداشت قرار میدهیم.
[ad_2]
Source link